keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Nuorisojärjestöt: Wahlroos vieraantunut todellisuudesta

keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Opintotukien kritisoija sai valtiontukia viime vuonna liki 300 000 euroa.



25-vuotiaat ihmiset voivat nostaa herraties mitä tukia tehdessään noin suurin piirtein ei yhtään mitään -Miljonääri Björn Wahlroos.

Sammon hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroosin kesäkuussa antama kommentti Perheyrityksen liiton seminaarissa on saanut nuoriso- ja opiskelijajärjestöjen paheksuntaa.

- Björn hyvä, pupulismi ei pidennä työuria, Matti Parpala Suomen ylioppilaskuntien liitosta.

- Köyhien kyykyttäminen tuntuu olevan Wahlroosin lempipuuhaa, mutta tämä saisi jo riittää, kertoo demarinuorten puheenjohtaja Timo Kontio.


Parpala muistuttaa, että opintoetuudet paitsi ovat rajattuja, vastikkeellisia ja tarkasti valvottuja, ne myös mahdollistavat elämisen tukevasti köyhyysrajan alapuolella.

Euroopan komission määrittelemä köyhyysraja on 60 prosenttia mediaaninettotuloista, eli Suomessa 1080 euroa. Korkeakouluopiskelijan opintoraha on kuukaudessa enimmillään 298 euroa ja asumistuki noin 200 euroa.

- Wahlroos on täysin vieraantunut todellisuudesta, jos kuvittelee elämän muutamalla sadalla eurolla kuukaudessa olevan houkuttelevaa, demarien Kontio säestää.

Sdp:n nuorisojärjestön puheenjohtaja muistuttaa tukia kritisoivan Wahlroosin nostavan itsekin maataloustukia, jotka riittäisivät kattamaan kymmenien opiskelijoiden toimeentulon koko vuoden ajaksi.

Halikkolaista Åminnen kartanoa isännöivä Wahlroos sai maa- ja metsätalousministeriöltä viime vuonna 273 000 euroa maataloustukia.

Lähde: Iltalehti

0 kommenttia:

 
uutispalsta. Design by Pocket